Odd Size - Händels ”Messias”

Söndag 18 november kl 16.00


Kan ett framförande med klassisk musik vara roligt? JA! När det är supermusikaliskt och vansinnigt skickligt!

Elisabeth Holmertz: sång
Per Buhre: barockviolin och sång
Ingrid Andersson: barockcello och sång
Fredrik Bock: barockgitarr och sång

Odd Size är ett ensemble med rötter i "Utomjordiska", opera kompani från Göteborg. Ensemblen består av fyra professionella barockmusiker som ofta spelar i ledande ensembler i Skandinavien, såsom Barokksolistene (N), Concerto Copenhagen (DK), Göteborg Baroque (S).

Visionen är att skapa föreställningar som syftar till att driva gränserna utöver kontrollerad "perfektion" till svettiga tarmsträngar, grooviness, lekfullhet och humor. Ensemblen vill återuppliva ett perspektiv på klassisk musik som är kreativ och full av improvisation och som sträcker gränserna för den speciella musikstilen utan att bryta den. En del av deras inspiration kommer från jazz och folkmusik men de är fortfarande mycket stolta över att kalla sig barockmusiker.

Att framföra Händels ”Messias” med bara fyra personer kan vid första anblicken verka omöjligt, men ensemble Odd Size har laborerat fram en egen version av mästerverket och resultatet blir något pånyttfött, sprittande, lekfullt, innerligt och möjligen en gnutta vansinnigt. Varken kör, orkester eller dirigent finns på plats - men lyssnaren kommer Händels odödliga musik riktigt nära!

 

Biljettbokning: kulturverket@telia.com eller 035 30045
Förköp genom swish: 0706 167598
Entré: icke-medlemmar 200 kr
Medlemmar 100 kr, medlemskap 100 kr
Fri entré: barn, ungdom, stud, nyanlända
Boka fribiljett för en kulturkompis som behöver det!
Konserten genomförs med stöd från SAMSPEL